Αλλαγή γραμματοσειράς
Ημερομηνία Τρί Δεκ 07, 2021 2:51 am
foss.aueb.gr
Αρχική Κοινότητας Foss Aueb Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Opendata Hackathon

Νέα Events, Ημερομηνίες, Μέρη, ότι χρειάζεστε για να έρθετε να μας βρείτε από κοντά

Opendata Hackathon

Δημοσίευσηαπό Master_ex » Πέμ Νοέμ 24, 2011 8:37 pm

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και σε σύμπραξη με την Ελληνική κοινότητα εθελοντών, στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και ανοιχτών δεδομένων, διοργανώνουν στις 3 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Ελληνική Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων (Greek Open Data Day).

Τη συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνεται από εθελοντές σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων. Σκοπός της ημέρας, η οποία γίνεται σε συνέχεια αντίστοιχων εθελοντικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια, είναι η ανάδειξη της σημασίας των ανοικτών δεδομένων για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, την ενδυνάμωση των πολιτών και την αρωγή δημοσίων οργανισμών σε νέες κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η Ελλάδα ήδη συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της παγκόσμιας προσπάθειας για την ελεύθερη διάθεση δημόσιας πληροφορίας και περιεχομένου, μέσα από μια ενεργή κοινότητα εθελοντών. Η δυναμική αυτή έχει βρει ανταπόκριση από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σε θέματα διαφάνειας και ελεύθερης διάθεσης δημόσιας πληροφορίας. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως η Διαύγεια, το GeoData, το illegalsigns, αποτελούν διεθνή παραδείγματα καλής πρακτικής και θέτουν τον πήχη για ακόμη σημαντικότερη καινοτομία.

Επιπλέον, ο νόμος 3979/2011 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τον οποίο καθορίζεται θεσμικά η ελεύθερη διάθεση δημόσιας πληροφορίας, θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη σε δημόσιο περιεχόμενο, την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης.

http://conferences.ellak.gr/opendata2011/
Άβαταρ μέλους
Master_ex
Moderator
 
Δημοσ.: 258
Εγγραφη: Παρ Μάιος 08, 2009 12:14 am
Operating System: .:/ arch \:.

Επιστροφή στην Ανακοινώσεις

cron
foss.aueb.gr

Μελη σε συνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κρυφοί και 1 επισκέπτης (με βάση τα μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 252 την Πέμ Σεπ 09, 2021 4:43 pm

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Γενέθλια

Κανένα μέλος δεν έχει γενέθλια σήμερα