Raven έγραψε:Γνώμη μου φυσικά, αλλά η Fedora είναι από τις χάλια διανομές! Κάθε έκδοση που βγαίνει έχει και από ένα καινούριο bug που πραγματικά σε κάνει να χάνεις την υπομονή σου! Πχ. για τις δύο τελευταίες κυκλοφορίες έχω ακούσει από 2-3 άτομα ότι τους βγάζει συνέχεια μηνύματα για hard drive fails και αφού τον τεστάρουν με χίλια δυό προγράμματα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα!
Το Fedora, όπως και το Debian, Mint, Ubuntu, etc είναι
distributions. Συνεπώς το μόνο που κάνουν είναι να παίρνουν τα source packages (απο τους upstream, όπως Αpache foundation, Μozilla, etc) και να κάνουν ένα binary build και ενα repackaging (το Slackware, Gentoo, etc δεν κάνουν ουτε αυτό μιας και είναι source-based distros). Οπότε εάν ένα software έχει bugs αυτό δεν νομίζω ότι οφείλεται στο distro μιας και
δεν είναι αυτό που έχει γράψει το software -- τα περισσότερα bugs είναι cross distro (δες στο lwn τα τελευταία security fixes). Φυσικά και υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου patching που κάνουν μερικές distros για να κάνουν facilitate file-system layout differences, ή specific distro "features" έχουν κάνει introduce bugs (old time favorite: Debian + SSL), αλλά το ποσοστό είναι πάρα πολυ μικρό.
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπέρ του Fedora, απλά το αναφέρω για να γνωρίζουμε που ακριβώς είναι το πρόβλημα όταν κάνουμε κριτική για ένα distribution. Το Fedora είναι το "testing" brunch του RedHat. Ότι new package βγαίνει, το βάζει το new Fedora ώστε να κάνει debugging for free = o κόσμος το δοκιμάζει, τα bugs κάνουν kick in, το Fedora το κάνει report στους upsteram devs και το software γίνεται πιο mature. Όταν το x/y/z package γίνει αρκετά mature και stable, το περνάνε στο redhat, το οποίο "πουλάνε" για πιο stable, etc. Το Debian το ίδιο κάνει με το stable, testing, και unstable branch που έχει. Το ότι όποιος τρέχει stable είναι stable, αυτό είναι καθαρά λόγο software maturity (τρέχεις 10 versions πίσω, so you know that you are relatively in a good shape as far as bugs are concerned).